افزایش سهم بانک‌های دولتی از سپرده‌ها/ جهش سپرده‌های بلندمدت

  • ۲۴ تیر ۱۳۹۷
  • 6489

پایگاه خبری تحلیلی بانک مردم: در سال ۹۶ سهم بانک‌های دولتی از سپرده‌های بانکی به ۲۰٫۳ درصد رسید که نسبت به سال ۹۵ به میزان ۱٫۶ درصد رشد داشته و همچنین سهم سپرده‌های بلند مدت از کل سپرده‌ها با رشد ۱۶٫۷ درصدی به ۵۶٫۵ درصد رسیده است.

به گزارش بانک مردم به نقل از فارس، براساس آمار و ارقام پولی و بانکی سال ۹۶، حجم کل سپرده‌های بخش غیردولتی (همه سپرده‌ها به غیر از سپرده‌های دولت و شرکت‌های دولتی) نزد بانک‌ها در پایان سال گذشته ۱۴۸۰ هزار و ۵۷۱ میلیارد تومان بوده که از این میزان سهم بانک‌های تجاری دولتی ۳۰۲ هزار و ۱۸۰ میلیارد تومان (۲۰٫۳ درصد)، سهم بانک‌های تخصصی دولتی ۱۵۷ هزار و ۹۲۰ میلیارد تومان (۱۰٫۶ درصد) و سهم بانک‌های غیردولتی و موسسات اعتباری ۱۰۲۵ هزار و ۶۱۰ میلیارد تومان است.

در ۴ سال اخیر سهم بانک‌های تجاری دولتی از کل سپرده از ۱۸٫۵ درصد به ۲۰٫۳ درصد افزایش و سهم بانک‌های غیردولتی و موسسات اعتباری از ۷۱٫۳ درصد به ۶۹ درصد کاهش یافته است.

* ارقام به میلیارد تومان

دورهکل سپرده‌های بخش غیردولتیسپرده بانک‌های تجاری دولتیسهم از کلسپرده بانک‌های تخصصی دولتیسهم از کلسپرده بانک‌های غیردولتی و موسسات اعتباریسهم از کل
۱۳۹۶۱،۴۸۵،۵۷۰۳۰۲،۱۸۰۲۰٫۳ درصد۱۵۷،۹۲۰۱۰٫۶ درصد۱،۰۲۵،۶۱۰۶۹ درصد
۱۳۹۵۱،۲۱۴،۰۶۰۲۲۷،۲۲۰۱۸٫۷ درصد۱۱۸،۹۳۰۹٫۸ درصد۸۶۷،۹۱۰۷۱٫۴
۱۳۹۴۹۸۰،۰۹۰۱۷۲،۶۳۰۱۷٫۶ درصد۹۹،۹۴۰۱۰٫۱ درصد۷۰۷،۵۲۰۷۲٫۱ درصد
۱۳۹۳۷۴۷،۲۱۰۱۳۸،۶۰۰۱۸٫۵ درصد۷۶،۰۸۰۱۰٫۱۵۳۲،۵۳۰۷۱٫۳

* ارقام به میلیارد تومان

*سپرده‌های بانکی به تفکیک مدت و ماهیت

در بخش نوع سپرده‌ها هم، سهم سپرده‌های بلند مدت از ۴۵٫۶ درصد به ۵۶٫۵ درصد افزایش یافته و در مقابل سهم سپرده‌های کوتاه مدت از ۳۶ درصد به ۲۶٫۴ درصد رسیده است. اما در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ رشد سپرده‌های بلندمدت شدیدتر و افت سپرده‌های کوتاه مدت بیشتر بوده است به طوری که سهم سپرده‌های بلند مدت در سال گذشته ۱۶٫۷ درصد رشد داشته و سهم سپرده‌های کوتاه مدت ۱۷٫۱ درصد افت کرده است.

اما سهم سپرده‌های قرض‌الحسنه تغییر چندانی نداشته و تنها ۰٫۲ درصد افزایش سهم داشته است ولی سپرده‌های جاری از ۱۰٫۱ درصد به ۸٫۳ درصد افت کرد است.

به نظر می‌رسد، علت اصلی رشد قابل توجه سپرده‌های بلند مدت در سال گذشته همان سیاست کاهش نرخ سود و مهلت ۱۱ روزه برای جابه‌جایی سپرده‌ها در شهریور ماه بوده است. در اواخر مرداد ماه سال ۹۶ بانک مرکزی اعلام کرد نرخ سود سپرده‌های یکساله به ۱۵ درصد کاهش می‌یابد و نرخ سود سپرده‌های کوتاه مدت حداکثر ۱۰ درصد است.

بانک‌ها و مشتریان بانک‌ها هم در مهلت ۱۱ روزه اجرا، با تبدیل سپرده‌ها از کوتاه مدت به بلند مدت مانع سود بالاتری را برای سپرده‌گذاران خود رقم زدند. البته ای سیاست در چند بانک خصوصی پررنگ‌تر بود و با شدت بیشتری نسبت به سایر بانک‌ها پیگیری شد.

* ارقام به میلیارد تومان

عنوانسال ۹۶سهم از کلسال ۹۵سهم از کلسال ۹۴سهم از کلسال ۹۳سهم از کل
سپرده‌های جاری۱۲۳،۳۳۰۸٫۳ درصد۱۱۸،۹۳۰۹٫۸ درصد۹۹،۹۴۰۱۰٫۲ درصد۷۶،۰۸۰۱۰٫۱ درصد
قرض‌الحسنه پس‌انداز۸۰،۱۹۰۵٫۴ درصد۶۰،۲۹۰۴٫۹ درصد۴۶،۹۸۰۴٫۸ درصد۳۹،۰۹۰۵٫۲ درصد
سپرده سرمایه‌گذاری بلند مدت۸۴۰،۳۶۰۵۶٫۵ درصد۴۸۳،۶۹۰۳۹٫۸ درصد۴۴۸،۷۲۰۴۵٫۷ درصد۳۴۰،۸۴۰۴۵٫۶ درصد
سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه مدت۳۹۳،۵۵۰۲۶٫۴ درصد۵۲۸،۶۲۰۴۳٫۵ درصد۳۷۰،۰۲۰۳۷٫۷ درصد۲۶۹،۲۵۰۳۶ درصد

* ارقام به میلیارد تومان

ثبت دیدگاه

ثبت