همایش «مدیریت تداوم کسب و کار در صنعت بانکداری» برگزار شد/ نجفی: تحریم‌ها سازمان‌ها را تهدید ‌می‌کند/ فیروزآبادی: بانک‌ها اجازه‌ دهند فین‌تک‌ها برروی پلتفرم آنها سرویس عرضه کنند

  • ۲۴ دی ۱۳۹۷
  • 2296

همایش «مدیریت تداوم کسب و کار در صنعت بانکداری» برگزار شد/ نجفی: تحریم‌ها سازمان‌ها را تهدید ‌می‌کند/ فیروزآبادی: بانک‌ها اجازه‌ دهند فین‌تک‌ها برروی پلتفرم آنها سرویس عرضه کنند
پایگاه خبری تحلیلی بانک مردم: دبیر شورای عالی فضای مجازی در همایش «مدیریت تداوم کسب و کار در صنعت بانکداری» تاکید کرد: بانک ها سردمدار توسعه پلتفرم ها باشند و با مدیریت درست، اقتصاد های غیر رسمی را نظام مند و مدیریت کنند چرا که کشور پتانسیل زیادی در حوزه کسب و کارهای استارت آپی دارد و باید اجازه دهند تا نهادهای غیر رسمی مانند فین تک‌ها بر روی پلتفرم آنها سرویس عرضه کنند.
به گزارش بانک مردم به نقل از فابانیوز، همایش «مدیریت تداوم کسب و کار در صنعت بانکداری» صبح امروز –دوشنبه- در محل هتل ارم تهران با حضور تعداد زیادی از فعالان عرصه بانکداری و پرداخت کشور برگزار شد و سخنرانان داخلی و خارجی در این همایش به بیان نظرات خود پیرامون موضوع مدیریت تداوم کسب و کار پرداختند.
مهاجرت نیروهای خبره سازمان‌ها را تهدید می‌کنند
ابوطالب نجفی مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک به عنوان اولین سخنران این همایش گفت: تحریم‌ها، تهدیدات سایبری، مهاجرت نیروهای خبره، اختلال در زیرساخت اساسی کشور و عملیات تروریستی از جمله موضوعاتی هستند که سازمان‌ها را تهدید می‌کنند.
وی با اشاره به اهمیت نیروی انسانی گفت: تحریم‌ها، تهدیدات سایبری، مهاجرت نیروهای خبره، اختلال در زیرساخت اساسی کشور، عملیات تروریستی، عدم انطباق با مقررات و قوانین و بلایای طبیعی از جمله موضوعاتی هستند که سازمان ها را تهدید می‌کنند.
وی یکی از مهم ترین تهدیدات در صنعت بانکی را سامانه‌ها دانست و اظهار داشت: سامانه‌ها و Core Banking ها در دنیا ۴٠ سال پیش و در ایران ٣٠ سال پیش طراحی و معماری شدند. در آن زمان اینترنت و دستگاه‌های خودپرداز یا فناوری‌ها جدید وجود نداشت، اما هم‌اکنون سرویس‌ها و کانال‌های جدید به این معماری‌های قدیمی اضافه می‌کنیم و باعث می‌شود سامانه‌ها پیچیده شوند. این مسئله برای سازمان‌ها تهدید است چرا که در صورت ایجاد اختلال در سرویس‌ها باید راه‌حل‌هایی پیچیده را برای حل مشکل استفاده کرد.
نجفی با بیان اینکه مدیریت تداوم در سازمان‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: مدیریت تداوم یعنی موضوعاتی که سرویس‌ها و سازمان‌ها را تهدید می‌کند و ما آنها را شناسایی و برای آنها برنامه ریزی‌های لازم را انجام و راه‌حل‌هایی را پیدا کنیم.
بانک‌ها سردمدار توسعه پلتفرم‌ها باشند/ پتاسیل بالای استارتاپ‌ها/ لزوم توجه به فین‌تک‌ها
ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: بانک‌ها سردمدار توسعه پلتفرم‌ها باشند و با مدیریت درست اقتصادهای غیر رسمی را نظام مند و مدیریت کنند، زیرا کشور پتانسیل زیادی در حوزه کسب و کارهای استارت آپی دارد.
رییس مرکز ملی فضای مجازی تاکید کرد: در ساختارهای شبکه ای و اقتصادهای شبکه ای و حتی حکمرانی این موضوع مهم است و اقتصاد و حکومت ها به سمت فناوری حرکت می کند.
وی درباره تحریم‌های ظالمانه آمریکا گفت: تحریم های ظالمانه بر کشور موضوع تداوم کسب و کار در صنایع مالی رو به یک ضرورت تبدیل کرده است. فضای مجازی به شدت متحول کننده است که سه رکن اقتصادی، فرهنگی با کارد کرد اجتماعی همراه است؛ تکنولوژی های همگرا که منجر به تحولات بزرگ می شود و درآمدهای این فناوری ها تکنولوژی های مبتنی بر اجتماع است که فناوری اینترنت اشیا از این دست است.
وی گفت: ایجاد یک اقتصاد متحول با سرعت تحولات منجر شده که نتوان آن را نامگذاری کرد؛ اقتصاد پلتفرم نوعی اقتصاد مبتنی بر خدمات بر اساس نیازهای جامعه است که در دیگر حوزه‌ها امکان شکل گیری پلتفرم‌ها وجود دارد.
وی افزود: در حال حاضر اقتصادهای غیر رسمی بر روی پلتفرم‌ها ایجاد شده که در حوزه رسانه یکی از نمونه‌های موفق آن پلتفرم الی رسانه‌ای غیر رسمی است؛ همچنین رسانه‌هایی غیر رسمی بر روی پیام رسان‌های اجتماعی ایجاد شده که از جمله آنها باید به فیس بوک، تلگرام و اینستاگرام اشاره داشت.
فیروز آبادی تاکید کرد:  موتور محرکه شبکه بانکی اعتماد است؛ در حوزه رسانه نیز موتور محرکه نفوذ پذیری است و رسانه ها بر اساس میزان توجهی که می توانند ایجاد کنند ارزیابی می شود.در آینده اقتصادهای پولی اقتصادی مبتنی بر اعتماد و توجه باشد و در آینده اقتصادهای مبتنی بر نوآوری های جدید است؛ یکپارچگی و جهانی بودن از مشخصات فناوری های نوین هستند از این رو بانک ها باید خودرا برای تغییرات و تحولات مبتنی بر فناوری آماده کنند که یکی از این موارد تداوم کسب و کارها است و باید خدمات در قالب ۷ روز هفته و به صورت ۲۴ ساعته ارائه شود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی خاطر نشان کرد: راهکار مواجه با بحران‌های اقتصادی، افزایش ظرفیت و بزرگ‌تر کردن بازارهای دنیا است؛ به منظور تحقق این امر چند مورد به عمد مغفول ماند از جمله عدم احراز هویت و امنیت که بانک ها باید در فناوری به این دو مورد توجه کنند.
فیروزآبادی افزود: در فناوری های نوین بحث های حکمرانی دچار تحول می شود که ممکن است با عواقبی بدی همراه شود؛ اقتصادهای مبتنی بر پلتفرم می‌تواند باعثاهش هزینه ها و رونق اقتصادی می شود ولی باید مراقب عواقب آن در کشور بود.
وی با اشاره به تهاجمی بودن پلتفرم های مالی در کشور گفت: کشور هنوز در حوزه های گذشته بلوغ سیستماتیک را پیاده سازی نکرده ایم که باید این امر اجرایی شود. فیروزآبادی تصریح کرد: سرعت انتقال تخریب در صنعت بانکداری و پرداخت ما چقدر است این موارد باید در ۱۰ سال گذشته مورد بررسی قرار می گرفت و برای آن برنامه ریزی می شد از اینرو تداوم کسب و کارها و تاب آوری یکی از الزامات است.
وی تاکید کرد: بانک ها سردمدار توسعه پلتفرم ها باشند و با مدیریت درست اقتصاد های غیر رسمی را نظام مند و مدیریت کنند زیرا کشور پتانسیل زیادی در حوزه کسب و کارهای استارت آپی دارد و باید اجازه دهند تا نهادهای غیر رسمی مانند فین تک‌ها بر روی پلتفرم آنها سرویس عرضه کنند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: با این راهکار از آسیب های فناوری می توان جلوگیری کرد و مزیت های این فناوری را توسعه و بد ارائه خدمات متنوع با هزینه های کمتر زمینه آسایش مردم را فراهم کنیم.
صنعت بانکی شاهرگ اقتصاد کشور است
در ادامه این همایش،  رضا جواهری؛ مدیر مرکز مدیریت راهبردی افتا با اشاره به زیرساخت‌های حیاتی کشور گفت: زیرساخت های حیاتی به خاطر بحث های سایبری نقش مهمی در اقتصاد کشور دارد، از اینرو در بحث ارتباطات، حمل نقل، انرژی و حوزه مالی از اولویت های این مرکز است و با توجه به نقش حیاتی صنعت بانکی در اقتصاد کشور، نگاه ملی به این بخش وجود دارد.
مدیر مرکز مدیریت راهبردی افتا  ادامه داد: صنعت بانکی شاهرگ اقتصاد کشور است از اینرو برای تداوم کسب و کار در این بخش باید برنامه ریزی کرد تا کشور با بحران مواجه نشود؛ تداوم کسب و کارها در صنایع مالی ضرورت دارد.
به گزارش ایبِنا، وی درباره اهمیت تداوم کسب و کارها گفت: باید برای تداوم کسب و کار زمان انجام فرآیندها به حداقل برسد بر همین اساس نیز راهکارهایی مناسب برای تاب آوری کسب و کارها موثر هستند. جواهری با بیان اینکه خسارات ناشی در فضای سایبری ضررهایی جبران ناپذیر دارند اظهار داشت: در برخی مواقع توقف خدمات در حوزه های حیاتی منجربه مشکلات بزرگ می شود؛ سال گذشته شورای عالی فضای مجازی نظام ملی پیشگیری و مقابله را راه اندازی کرد که در آن نقش ها و نظام ها مشخص شده اند.
وی افزود: با بازنگری طرح همسازی یه بخس مهم گنجانده شده که الزامات، ایجاد زیر ساخت ها و اقدامات مورد نیاز است. مدیر مرکز مدیریت راهبردی افتا خاطر نشان کرد: یکی از بحث‌های مهم در تاب آوری شناسایی وابستگی‌ها به شمار می‌رود که کاهش این وابستگی‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

ثبت دیدگاه

ثبت