استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع): هدایت نقدینگی یعنی رساندن تسهیلات بانکی به تولیدکنندگان

  • ۲۳ مرداد ۱۳۹۸
  • 6681

عبدالملکى
پایگاه خبری تحلیلی بانک مردم: دکتر عبدالملکى استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق، نقدینگى را به خون در بدن موجود زنده تشبیه کرد و گفت: حد بهینه نقدینگى در اقتصاد را جریان تولید و توزیع تعیین می‌کند؛ اگر نقدینگى بیش از نیاز تولید و توزیع باشد، حتما باعث تورم، لطمه خوردن به بخش‌هایى از اقتصاد و از بین رفتن قاعده عدالت مى‌شود. هر سازوکارى که منجر به هدایت تسهیلات بانکى به سمت تولید شود، هدایت نقدینگى است و بانک مرکزى هم در خلق پول جدید و هم بر روى اعتبارات بانک‌ها، مى‌تواند چارچوب‌هایى را وضع کند که نقدینگى به سمت تولید برود.
دکتر حجت الله عبدالملکى استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق در گفتگو با مقاومتى نیوز مهم ترین وظیفه نقدینگى را واسطه گرى در معاملات دانست و گفت: نقدینگى مثل خون در رگ هاى بدن موجود زنده است که اکسیژن و مواد غذایى را از بعضى قسمت هاى بدن مى گیرد و در قسمت هاى دیگر تخلیه مى کند. نقدینگى یا پول قرار است چنین نقشى را در اقتصاد ایفا کند؛ یعنى تعاملات بین مواد اولیه، بازار، تکنولوژى، کارآفرینى، نیروى کار و … را تسهیل کند.عبدالملکى افزود: همان طور که بدن به حد بهینه اى از خون نیاز دارد، نقدینگى در سیستم اقتصادى نیز همین حالت را دارد. حد بهینه نقدینگى را جریان تولید و توزیع تعیین مى کند. اگر نقدینگى بیش از نیاز تولید و توزیع در اقتصاد باشد، حتما باعثتورم، لطمه خوردن به بخش هایى از اقتصاد و از بین رفتن قاعده عدالت مى شود؛ چرا که بر اثر تورم، توزیع درآمد و ثروت به هم می خورد و عده اى از مردم، بخشى از ثروت خود را بدون این که اتفاق خاصى بیفتد، از دست مى دهند.

هدایت نقدینگی یعنی رساندن تسهیلات بانکی به تولیدکنندگان

عضو هیئت علمى دانشگاه امام صادق درباره روش هدایت نقدینگى به سمت تولید گفت: هر سازوکارى که منجر به هدایت تسهیلات بانکى به سمت تولید شود، هدایت نقدینگى است. اصلاح قوانین مربوط به عقود بانکدارى مى تواند به این مسئله کمک کند.وى با بیان این که عقود بانکدارى به نفع تولید نیست، ادامه داد: هر چند عقود بانکى عقود مشارکتى هستند، اما با یک شرط ضمن عقد به عقود مبادلاتى تبدیل شده اند که نرخ سود مشخص و قطعى دارند. در شرایطى که نرخ سود قطعى باشد، گیرنده تسهیلات، آن را خرج کارهایى مى کند که در کوتاه مدت سود بیشترى کسب کند که معمولا این کار تولید نیست؛ بلکه دلالى، سفته بازى و امثال آن است.پایه پولى را مى توان به سمت تولید هدایت کرداستاد اقتصاد دانشگاه امام صادق پایه پولى را قابل هدایت به سمت تولید دانست و گفت: بانک مرکزى هم در خلق پول جدید و هم بر روى اعتبارات بانک ها مى تواند چارچوب هایى را وضع کند که نقدینگى به سمت تولید برود.

ثبت دیدگاه

ثبت