بزرگترین بدهکاران بانکی، مدیران عامل بانک ها را انتخاب میکنند/ بانک ها به جای ساختمان سازی در اقتصاد دیجیتال ورود کنند
- ۱ بهمن ۱۳۹۸
- 6125

پایگاه خبری تحلیلی بانک مردم: میزگرد نجات اقتصاد ایران از طریق اصلاح نظام بانکی با حضور جمعی از اقتصاددانان و اساتید دانشگاه شامل الیاس نادران، صمد عزیزنژاد، محمد جلیلی و مجتبی رضاخواه در خبرگزاری تسنیم درحال برگزاری است.
به گزارش بانک مردم، لیاس نادران در ابتدا با بیان اینکه، پول و نظام بانکی کشور بیش از نیمی از نظام اقتصاد کشور را به خود اختصاص می دهد، افزود: بازار پول، کالا، اشتغال و سرمایه را اگر باهم در نظر بگیریم بازار پول معادل تمام این بازار هاست. چراکه کل اقتصاد کشور را پوشش میدهد.
وی با اشاره به اینکه ناکارآمدی نظام بانکی به معنای ناکارآمدی تمام نظام اقتصادی است، تصریح کرد: بانک مرکزی وظایف حاکمیتی و خلق پول پرقدرت و نظارت بر بانک ها را برعهده دارد و در عین حال شبکه بانکی ای داریم که بیش از ۷ برابر قدرت بانک مرکزی،قدرت خلق پول دارند که تاثیرشان در اقتصاد فوق العاده است.
این کارشناس اقتصادی اصلاح نظام بانکی را در گروی اصلاح بانک مرکزی و اصلاح شبکه بانکی دانست و افزود: در عین حال باید سیستم های یکپارچه اعتبارسنجی مشتریان بانک ها نیز مورد توجه قرار گیرد ضمن اینکه بانک ها الان رقیب بخش واقعی اقتصاد در حوزه بنگاه داری شده اند که مجموعه این اقدامات باعث آسیب جدی تولید کنندگان و واحدهای اقتصادی می شود.
نادران عدم شفافیت مالی در بانک ها را از دیگر مشکلات نظام بانکی برشمرد.
صمد عزیز نژاد در این نشست به بیان توضیحاتی درباره مشکلات موجود در نظام بانکی پرداخت و گفت: رابطه بانک مرکزی و دولت، نحوه تسویه درآمدهای ارزی، اتخاذ سیاست های پولی و بانکی، رابطه بانک مرکزی و بانک ها، رابطه بانک ها و دولت ها، رابطه بانک ها با بنگاه های اقتصادی و مردم و ساختار بانک مرکزی از موضوعات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
محمد جلیلی در این نشست با بیان اینکه نظام بانکی می تواند مشکلات اقتصادی را حل کند، تصریح کرد: اگر نظام تامین مالی درستی در اقتصاد داشته باشیم می توانیم با شوک های بزرگ اقتصادی و مالی مبارزه کنیم.
* ۶۰ درصد مردم تاکنون وام نگرفته اند
جلیلی با بیان اینکه وزیر اقتصاد آماری داده اند که ۶۰ درصد مردم ایران تا الان هیچ وامی نگرفته اند، افزود: این آمار را در کنار اتفاقات اقتصادی اگر بگذاریم به این نتیجه می رسیم که در بازارهای مختلف، بازده بیش از ۱۰۰ درصد بوده ولی چه کسانی از این فرصت ها استفاده کرده اند؟ کسانی که درآمد داشته باشند می توانند این فرصت ها را داشته باشند. کسانی که وام بانکی نگرفته اند قطعا خانه هم نتوانسته اند با وام مسکن و ... خریداری کنند.این کارشناس اقتصادی گفت: بیش از ۹۰ درصد مردم دنیا به خدمات مالی دست رسی دارند اما در کشورمان اعلام کرده اند بیش از ۶۰ درصد مردم نتوانسته اند از این منابع استفاده کنند، باید خروجی سیاست های بانکی به صورتی باشد که تامین مالی به صورت فراگیر انجام شود.


