بانک‌ها مکلف به اجرای مصوبات ستاد تسهیل هستند

  • ۲ بهمن ۱۳۹۸
  • 6899

پایگاه خبری تحلیلی بانک مردم: معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان با بیان اینکه از عملکرد بانک‌ها رضایت نداریم، گفت: در صورتی که در ستاد تسهیل طرحهایی مصوب شود طبق بخشنامه‌هایی که در اختیار داریم بانک‌ها مکلف هستند، مصوبه ستاد تسهیل را اجرایی کنند و اگر دستگاهی همراهی نکند به دستگاه قضائی معرفی می‌کنیم.

بانک‌ها مکلف به اجرای مصوبات ستاد تسهیل هستند

به گزارش بانک مردم به نقل از فارس از اهواز، بر اساس ماده ۶۱ قانون رفع موانع تولید رقابت‌‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، به‌ منظور بررسی و اتخاذ تصمیم در خصوص حل و فصل مشکلات واحدهای تولیدی به دولت اجازه داده شد نسبت به ایجاد «ستاد تسهیل و رفع موانع تولید» به ریاست وزیر صنعت، معدن و تجارت اقدام کند.

در راستای وظایف این ستاد، در هر استان کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به ریاست استاندار و تحت نظارت و سازماندهی ستاد فوق به وظایف خود عمل می‌کند.

به منظور بررسی عملکرد ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان خوزستان در ۱۰ ماهه اول سال با سید نورالله حسن زاده معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان به گفت‌وگو نشستیم که در ادامه می‌خوانید.

فارس: چند جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان تشکیل شده است؟

حسن زاده: تا کنون تعداد  ۱۴۲ جلسه با حضور استاندار، معاون استاندار و دستگاه‌های مربوط تشکیل شد که حاصل این جلسات تعداد ۶۴۸ مصوبه شامل ۵۹ درصد در حوزه بانکی، ۲۱ دصد در حوزه تامین اجتماعی، ۵ درصد در حوزه امور مالیاتی و ۱۵ درصد سایر موارد بوده است.

فارس: آیا جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به صورت منظم تشکیل می‌شود؟

حسن زاده: بله به صورت منظم هر هفته در سازمان صمت تشکیل می‌شود و برخی مواردی که در جلسات صمت حل نمی‌شد در استانداری با حضور بنده و استاندار مورد بحث و بررسی قرار می‌گرفت.

فارس: آمار تسهیلات  در سال جدید چقدر است؟

حسن زاده: در حوزه صنعت تبصره ۱۸ بخش کشاورزی بند «الف» و«ب» تبصره «ه» قانون بودجه اشتغال فراگیر، قانون حمایت از توسعه اشتغال پایدار روستایی، مشاغل خانگی، تسهیلات اشتغالزایی بند«ب» تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۹۷ بهزیستی، تبصره ۱۵ سال۹۷ کمیته امداد، تبصره ۱۷ بخش کشاورزی و تبصره ۱۷ بخش صنعت و... که در مجموع حدود ۴ هزارو ۸۰۰ طرح به مبلغ ۳۵۵ میلیارد تومان پرداختی تسهیلاتی بوده است.

ضمن اینکه این تسهیلات منهای تسهیلات طرح‌های بزرگی مانند طرح پالایشگاه گاز بید بلند با مبلغ  ۳٫۵ میلیارد دلار،  که امسال در دهه فجر از آن بهره‌برداری می‌شود، طرح فولاد دزفول با مبلغ ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان، طرح پتروشیمی مسجدسلیمان با مبلغ حدود یک میلیارد دلار و.. که به عنوان طرح‌های بزرگ تسهیلات خود را از بانک‌های کشوری دریافت کردند.

فارس: در قالب ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به چه کسانی تسهیلات داده‌ شد؟

حسن زاده: به تمام واحدهای صنعتی، معدنی و کشاورزی که نیازمند تسهیلات باشند و در چهارچوب قوانین و مقررات قرار دارند یعنی طرح‌هایی که تا سقف ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشد و یا نیاز به سرمایه در گردش دارند به آنها تسهیلات داده شد؛ از طرفی تمام طرح‌های صنایع اشتغال روستایی و عشایری که طرح‌های آن‌ها توجیه داشته باشند نیز تسهیلات داده شد.

فارس: معیار ارائه تسهیلات به تولید کننده‌ها چیست؟

حسن‌زاده: برخورداری طرح  از تبصره ۱۸، کمک‌های فنی و اعتباری، عمدتاً پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد و داشتن سرمایه در گردش است.

فارس:  بانک‌ها تا چه میزان با ستاد تسهیل همراهی می‌کنند و در صورت عدم همراهی بانک ها چه می‌کنید؟

حسن‌زاده: بانک‌ها به دلیل اینکه در منابع خود مشکل دارند از عملکرد آنها رضایت نداریم؛ در صورتی که در ستاد تسهیل طرحهایی مصوب شود طبق بخشنامه‌هایی که در اختیار داریم بانک‌ها مکلف هستند مصوبه ستاد تسهیل را اجرایی کنند و اگر دستگاهی همراهی نکند به دستگاه قضائی معرفی می‌کنیم؛ مواردی پیش آمده که بانک‌ را به دلیل عدم همراهی و همکاری با سرمایه‌گذار  به دستگاه قضائی معرفی کردیم و در خواسته‌ خود آنقدر پافشاری کردیم که رئیس بانک را تغییر دادیم، قوانین بانک‌ها بسیار سخت گیرانه است، به عنوان مثال در قبال تسهیلات وثیقه و یا وثیقه خارج از طرح می‌خواهند.

فارس: کدام پیشنهادهای اصلاح قوانین به مراجع ارسال شده است؟

حسن زاده: تمام قوانین و مقرراتی را که در دستگاه‌های اجرایی دایر بود را بررسی و قوانینی که می‌توانند به تولید و اشتغال کمک کنند را احصا کردیم و به مرکز پیشنهاد شد که عطف به قوانین و مقررات رایج برخی موانع تولید اصلاح شود.

ثبت دیدگاه

ثبت