دلار در اولین روز هفته معاملات خود را بالای سطح ۳۴۰۰ تومان آغاز کرد. در ساعات ابتدایی روز شنبه، شاخص بازار ارز ۳۴۲۰ تومان قیمت خورد که افزایشی ۲۵ تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز پنجشنبه داشت. البته نرخ ۳۴۲۰ تومان، رقم عرضه و تقاضای عمده بازار نبود؛ بلکه بیشتر قیمت معاملهگران غیررسمی بود که در دو روز انتهایی هفته توانسته بودند این ارز را با معاملات محدود خود به این قیمت برسانند، اما در ادامه روز شنبه، بازارساز ارزی برای شکستن قیمتهای حبابی وارد بازار شد. اولین عرضه بازارساز موجب شد قیمت تا ۳۴۱۷ تومان هم پایین بیاید.
به اعتقاد یکی از فعالان، بازیگران بازارساز ارزی نیروی کاهشی قوی هستند که این روزها در برابر نیروهای افزایشی بازار ایستادهاند. به باور او، دلار به دلیل بالا رفتن تقاضا، کشش افزایش قیمت را دارد، اما همزمان تقویت عرضه منجر به خنثی شدن اثر افزایش تقاضا شده است. افزایش سفرهای تابستانی در انتهای شهریور و ادامه اعزام حجاج دو سرفصل جدید تقاضا در ششمین ماه سال ۹۴ هستند.
در کنار این دو، تقاضای آربیتراژی معاملهگران منطقه سلیمانیه عراق نیز وجود دارد که منجر به خروج دلار از بازار داخلی می شود. با وجود فشار تقاضا، بازارساز ارزی توانسته نوسانات بازار دلار را مدیریت و از شوکهای قیمتی جلوگیری کند. در روزهای اخیر عرضه بازیگران بازارساز ارزی موجب شده از یکسو دامنه نوسانات در بازار غیررسمی محدود شود و از سوی دیگر، قیمت عرضه و تقاضای عمده همچنان زیر ۳۴۰۰ تومان باقی بماند. البته قیمتهای معاملهگران غیررسمی بالای ۳۴۰۰ تومان است.
روز شنبه قیمت عرضه و تقاضای عمده تا ساعت ۴ بعدازظهر چنان که اشاره شد به ۳۳۹۸ تومان رسید. در این زمان، قیمت دلار بر تابلوی اکثر صرافی ها ۳۴۲۵ تومان بود.
سکه تمام بهار آزادی روز نسبتا آرامی داشت. در اولین روز هفته، سکه تحت تاثیر رسیدن قیمت اونس به رقم ۱۱۲۲ دلار در آخر وقت روز جمعه، هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت ۹۱۶ هزار تومان رسید. با ثبت این قیمت، فاصله بین ارزش ذاتی سکه با قیمت بازاری آن به ۱۳ هزار تومان رسید تا حباب مثبت کمی بیشتر از روز پنجشنبه شود. شنبه نیمسکه هم با هزار تومان کاهش به قیمت ۴۷۰ هزار تومان رسید.
سلام.وبسایت خیلی خوب و جامعی دارید.ممنون
Here is my site: apdi.ir