جذب سرمایه ها درصندوق های بادرآمد ثابت به دلیل سودآوری

  • ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱
  • 595


پایگاه خبری تحلیلی بانک مردم: کارشناسان معتقدند؛ ریسک پایین و جذابیت سودآوری صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت، سرمایه حقوقی ها و حقیقی ها را به این صندوق ها می کشاند.
به گزارش بانک مردم، بهادر برهان مدیر سرمایه گذاری صندوق با درآمد ثابت افرا در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب گفت:باید با همکاری رسانه ها تلاش شود تا جامعه با آگاهی نسبت به مزایای سرمایه گذاری در این صندوق ها در مقایسه با سپرده گذاری سنتی در بانک ها اطلاع یافته و برای این نوع از سرمایه گذاری تشویق شوند.
وی در ادامه تاکید کرد:سرمایه گذاری در صندوق های درآمد ثابت یک جایگزین مدرن برای سپرده گذاری در بانک ها هستند که علاوه بر دارا بودن مزایای سپرده گذاری از جذابیت های بیشتری نیز برخوردار هستند.
برهان افزود:کسی که پول خود را در بانک می گذارد دو عامل برایش اهمیت دارد اول بازدهی و دوم ریسک بسیار پایین این سپرده گذاری ها.نرخ سپرده بانکی مشخص است.بانک ها در سال گذشته ۱۸ درصد به سپرده گذاران خود سود پرداخت کرده اند، برخی بانک ها نیز با تخلفاتی تا ۲۰ درصد سود داده اند.
این مدیر صندوق سرمایه گذاری ادامه داد:با توجه به دوره شکست در بانک ها سپرده گذاران معمولا تا یک سال نمی تواند آنرا سپرده خود را برداشت کنند.
برهان اظهار کرد:اما برآیند عملکرد صندوق ها نشان می دهد که بازدهی سرمایه گذاری صندوق درآمد ثابت در مقابل سپرده گذاری در بانک ها افزایش داشته است.
وی با برشمردن مزایای سرمایه گذاری در صندوق درآمد ثابت گفت:این سرمایه گذاری، سرمایه گذاری در بازار بدهی است که نسبت به سپرده گذاری گذاری در بانک ها بسیار جذاب تر است.در سپرده بانکی با توجه به قدرت چانه زنی و میزان سرمایه می توان از بانک ها نرخ های بالاتری را درخواست کرد.از این رو صندوق ها می توانند با جمع آوری سرمایه های خرد،سود بالاتری را برای این سرمایه ها از بانک ها دریافت کنند.با توجه به این موضوع سپرده گذاری درآمد ثابت اگر فقط در بانک ها انجام شود باز هم بیشتر است.در واقع صندوق ها محدودیت در سپرده بانکی را نمی پذیرند و این یک امتیاز برای سرمایه گذاران است.
برهان ادامه داد: صندوق های درآمد ثابت به صورت روز شمار به سرمایه گذاران سود می پردازند.
وی افزود:در مورد اوراق بدهی نیز منافع آن به صندوق های درآمد ثابت بر می گردد.در ابزارهایی که وزارت اقتصاد و بانک مرکزی تجمیع کرده اند،با توجه تکنیک های سرمایه گذاری که وجود دارد،سود آن حتی نسبت به سود اسمی و سود به کسر اوراق نیز بالاتر است.
مدیر سرمایه گذاری صندوق با درآمد ثابت افرا اظهار کرد:یک بخش کوچک تری از پرتفوی صندوق های با درآمد ثابت نیز در سهام شرکت هایی که نسبت تقسیم سود جذابی دارند،سرمایه گذاری می شود.با این کار حتی اگر سهام این شرکت ها هیچ رشدی نداشته باشد، به دلیل پرداخت سود مناسب برای سرمایه گذاران جذاب هستند.این در حالی است که یک بازه پنج ساله بازدهی سرمایه گذار از بخش قیمت سهام نیز می تواند درآمد بیشتری ایجاد کند.
وی با بر شمردن مزایای سرمایه گذاری در صندوق افرا گفت:در این صندوق چه به افراد حقیقی و چه حقوقی سود روزشمار تعلق می گیرد و دوره شکست اصلا وجود ندارد.از نظر ریسک ناشر نیز صندوق های درآمد ثابت زیر نظر سازمان بورس هستند و کسانی که مدیریت این نهادها را بر عهده دارند ملزم هستند تا دارای یک سابقه خوب باشند.خود نهاد ناظر نیز به عنوان متولی بر عملکرد صندوق ها نظارت دارد.از سوی دیگر در تک تک ابزارها و خریدهایی که انجام می شود ضمانت در اوراق یا از بانک مرکزی و یا از وزارت اقتصاد وجود دارد.
مزایای سرمایه گذاری در شرکت مشاوره سرمایه گذاری ترنج
در ادامه این نشست رضا درخشان فر، مدیر عامل مشاور شرکت سرمایه گذاری ترنج با برشمردن مزایای سرمایه گذاری در این شرکت گفت: ارائه خدمات مشاوره مالی و سرمایه‌‌ گذاری و مدیریت دارایی با هدف حداکثرسازی ارزش برای سهامداران، سرمایه گذاران، مشتریان و سایر ذینفعان از اهداف این صندوق است. شرکت با تثبیت جایگاه خود به عنوان شریک و مشاور معتمد مشتریان، آنان را در دستیابی به اهدافشان یاری می رساند.
وی درباره اهداف فعالیت این شرکت گفت: سرمایه گذاری در بورس بر اساس ضوابط سازمان بورس کشور،عملکرد مالی شفاف و استفاده از سرمایه های پاک در سرمایه گذاری،سرمایه گذاری به منظور کمک به رشد تولید ملی و اولویت سرمایه گذاری در صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی و تندگردش از جمله اهداف شرکت سرمایه گذاری ترنج است.
درخشان فر تاکید کرد:با توجه به اقدامات انجام شده تلاش می کنیم تا این شرکت به اولین و برترین شرکت مشاور سرمایه گذاری با مشارکت سرمایه گذاران داخلی و خارجی در بازار سرمایه ایران و با تسلط بر محدوده وسیعی از خدمات مشاوره مالی، سرمایه‌گذاری و مدیریت دارایی در سطح استانداردهای بین‌المللی،تبدیل شود.
بازار سرمایه در چند سال اخیر رشد قابل توجهی داشته و این مساله تنها محدود به بازار سهام نبوده و بازار بدهی هم رشد داشته است، در شرایط کنونی شاخص کل بورس به محدوده مقاومتی رسیده و به نظر می رسد که کم کم نقدینگی از برخی سهام خارج شود و کارشناسان معتقدند که ریسک پایین و نقدشوندگی بالا در برخی صندوق های درآمد ثابت زمینه برای ورود این سرمایه ها به این بخش بازار سرمایه را فراهم می کند.
دولت سال گذشته با بودجه ای مواجه بود که کسری بالایی داشت و برای تامین آن دو راه داشت یا باید اسکناس چاپ می کرد که به دلیل رشد نقدینگی بسیار تورم زا بود و یا باید از بازار سرمایه از طریق انتشار اوراق قرض می کرد، به همین دلیل دولت راه دوم را انتخاب کرد و از این طریق شرایط اقتصادی را تا حدودی متعادل کرد هرچند بازار سرمایه از این تصمیم آسیب دید
رضا درخشان فر با اشاره به اینکه در حال حاضر مردم باید سرمایه مازاد خود را وارد بورس کنند، گفت: در سال گذشته به دلیل تغییر دولت و کسری بالای بودجه پیچیدگی هایی در بورس به وجود آمده بود، در همین بازه زمانی به دلیل اینکه دولت اوراق زیادی را برای جبران کسری بودجه خود منتشر کرد، بازار بدهی به عنوان بازار رقیب بازار سهام رفتار کرد و به نوعی نقدینگی ها از بازار سهام وارد بازار بدهی شد و برخی از سهامداران خرد که وارد نمادهای حبابی شده بودند با زیان مواجه شدند و بقیه سهامداران هم بازدهی چندانی نگرفتند.
او با نگاهی به عواملی که منجر به افت بازار سهام در یک سال گذشته شده بود، گفت: دولت سال گذشته با بودجه ای مواجه بود که کسری بالایی داشت و برای تامین آن دو راه داشت یا باید اسکناس چاپ می کرد که به دلیل رشد نقدینگی بسیار تورم زا بود و یا باید از بازار سرمایه از طریق انتشار اوراق قرض می کرد، به همین دلیل دولت راه دوم را انتخاب کرد و از این طریق شرایط اقتصادی را تا حدودی متعادل کرد هرچند بازار سرمایه از این تصمیم آسیب دید.
اثر سیاست های دولت روی نوسانات بورس
علیرضا نجارپور کارشناس بورس نیز در این نشست ضمن بیان اینکه در پاییز سال گذشته یکی از دلایل افت بازار سهام ابهام در نرخ خوراک پتروشیمی ها و سوخت صنایع بود، گفت: این سیاست که نرخ خوراک پتروشیمی ها بر مبنای هاب انرژی اروپا تعیین شود منطقی نبود زیرا ممکن است بازار اروپا تحت تاثیر مسائلی مانند جنگ روسیه و اوکراین ملتهب شود و نباید در موقعیتی که ایران در تحریم به سر می برد تاثیر قیمت انرژی در آن منطقه روی سودسازی شرکت های ایرانی اثر منفی بگذارد، زیرا این مساله در بلندمدت هم می توانست اقتصاد کشور را به چالش بکشد.
نجارپور با بیان اینکه یکی دیگر از سیاست های دولت در سال گذشته که منجر به نوسانات منفی روی بورس شد قیمت گذاری دستوری بود، گفت: در شرایط کنونی دولت برنامه ورود کالاها به بورس را تقویت کرده و قرار است خودرو هم در بورس کالا عرضه شود و این موضوع به دلیل شفافیتی که دارد به نفع اقتصاد کشور است.
او با نگاهی به دیگر اقدامات مثبت دولت در چند وقت اخیر تصریح کرد: حذف ارز ترجیحی نه تنها به نفع مصرف کننده بلکه به نفع تولیدکننده و مجموع اقتصاد کشور می شود و از زیان تولیدکننده جلوگیری میکند. همچنین دولت به تازگی نرخ تسعیر ارز را اعلام کرده که ۹۰ درصد نرخ ارز نیمایی در نظر گرفته شود و از آنجایی که بانک ها دارایی ارزی زیادی دارند این مساله می تواند تکلیف سهامداران در معاملات سهام بانک ها را تعیین کند.
نجارپور درباره تاثیر سیاست عوارض صادراتی بر عملکرد شرکت ها در بورس گفت: به طور قطع عوارض صادراتی منجر به کاهش سودسازی شرکت ها می شد، اما با توجه به شرایط بازار جهانی و کاهش تولید و صادرات چین، دولت نسبت به تصمیم خود برای عوارض صادراتی عقب نشینی کرده و برخی از نرخ های مربوط به عوارض صادراتی را اصلاح کرده، زیرا این دستورالعمل اثر منفی زیادی را بر عملکرد شرکت های فلزی می گذاشت.
وقتی شرکت های بیشتری به بازار بدهی می‌آیند دولت عرضه اوراق بیشتری می تواند داشته باشد و شرکت هم در این بازار می توانند برای توسعه زیرساخت های خود اوراق بیشتری منتشر کند و از طرف دیگر سرمایه‌گذاران هم به دلیل اینکه می‌توانند با ریسک پایین سرمایه گذاری داشته باشند و بازدهی بالاتر از سپرده های بانکی دریافت کنند از این نوع سرمایه گذاری استقبال می کنند.

ثبت دیدگاه

ثبت