پایگاه خبری تحلیلی بانک مردم: سخنگوی اقتصادی دولت اعلام کرد: در خصوص بانکهای دولتی از مجموع ۱۲ بانکی که یا دولت سهامدار آن است یا در مدیریت آنها نقش ایفا میکند، در سال ۱۳۹۷ فقط یک بانک داشتیم که سود خالص شناسایی کرده بود و بقیه بانکهای تحت مدیریت دولت در عملکرد خود زیان تولید میکردند.
به گزارش بانک مردم، احسان خاندوزی امروز (سهشنبه) در نشست خبری هفتگی خود با تاکید بر اینکه جهتگیری اول در لایحه بودجه انضباط مالی است، گفت: جهتگیری دوم نیز افزایش سهم درآمدهای پایدار دولت است؛ به نحوی که سهم درآمدهای پایدار افزایش محسوسی نسبت به سال گذشته پیدا کرده و در مقابل، درآمدهای دولت از محل صادرات نفت خام و میعانات در سال ۱۴۰۳ کمتر از عدد مصوب در بودجه سال ۱۴۰۲ در نظر گرفته شده است.
خاندوزی افزود: در مقابل این درآمدها تلاش شده که هزینههای جاری و عمرانی هم به نحوی مدیریت شوند که کمترین ناترازی شکل گیرد و بتوانیم با حدود ۱۸ درصد افزایش ضریب حقوق کارکنان و ۲۰ درصد افزایش ضریب حقوق بازنشستگان کشور، ناترازیها، کسریها و تورمهای محتمل برای سال آینده را کاهش دهیم تا مسیر مهار تورم ادامه یابد.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: مجموع این تدابیر موجب شده است که تراز عملیاتی منفی بودجه که در سال جاری حدود ۴۵۰ هزار میلیارد تومان در قانون بودجه مصوب شده بود، به ۳۰۸ هزار میلیارد تومان تراز عملیاتی منفی کاهش یابد.
وی با اشاره به اقدامات دولت برای ایجاد شفافیت مالی، اظهار کرد: در خصوص بانکهای دولتی از مجموع ۱۲ بانکی که یا دولت سهامدار آن است یا در مدیریت آنها نقش ایفا میکند، در سال ۱۳۹۷ فقط یک بانک داشتیم که سود خالص شناسایی کرده بود و بقیه بانکهای تحت مدیریت دولت در عملکرد خود زیان تولید میکردند. در سال ۱۴۰۱ اما تمام بانکهای تحت مدیریت دولت بجز یک بانک سودآور شدند. امیدوارم آن یک بانک هم تا پایان امسال وارد سودآوری شود.
خاندوزی ادامه داد: زیان خالص این بانکها در مجموع در سال ۱۴۰۰ عدد ۵۵۰۰ میلیارد تومان بود که در پایان ۱۴۰۱ به حدود ۷۵ هزار میلیارد تومان سود خالص که نشاندهنده بهبود شاخصهای عملکردی، مدیریت منضبط و کاهش هزینههای غیرضروری است.
وزیر اقتصاد یادآور شد: از مجموع ۲۸۹ شرکت دولتی که امسال صورت مالی آنها منتشر شده ۱۸۳ شرکت افزایش سود داشتند، ۴۸ شرکت که تا سال ۱۴۰۰ زیانده بودند از زیاندهی خارج شدند و ۱۲۳ شرکت از زیان انباشته خود که سالهای قبل افزایش مییافت یا به سمت کاهش حرکت کردند یا به صفر رسیدند و در آستانه سودآوری قرار دارند.
سخنگوی اقتصادی دولت یادآور شد: در میان شرکتهای بخش عمومی از ۷۱۱ شرکت که صورت مالی آنها منتشر شده ۳۷۶ شرکت افزایش سود داشتند، ۷۰ شرکت از سال ۱۴۰۱ از زیاندهی خارج شدند و ۴۱۷ شرکت از زیان انباشته سالهای قبل کاستند یا به مرحله سوددهی رسیدند.