• پنج شنبه 14 خرداد 1405
بانک سپه ایران

گواهی سپرده کم‌ریسک‌تر از بازار طلا و دلار است

خلاصه مطلب

یک کارشناس اقتصادی گفت: بانک مرکزی با ابلاغ دستورالعمل انتشار گواهی سپرده خاص، گامی جدید برای کنترل پایه پولی و نرخ رشد نقدینگی برداشته است.

پایگاه خبری تحلیلی بانک مردم: یک کارشناس اقتصادی گفت: بانک مرکزی با ابلاغ دستورالعمل انتشار گواهی سپرده خاص، گامی جدید برای کنترل پایه پولی و نرخ رشد نقدینگی برداشته است.

به گزارش بانک مردم، مرتضی افقه؛ اقتصاددان و استاد دانشگاه در گفتگو با تسنیم با اشاره به ابلاغ دستورالعمل جدید بانک مرکزی گفت: دستورالعمل انتشار گواهی سپرده خاص به شبکه بانکی ابلاغ شده است تا تولیدکنندگان برای تأمین سرمایه در گردش خود از آن استفاده کنند.

وی افزود: این گواهی با نرخ سود علی‌الحساب بانکی 30 درصد سالانه منتشر می‌شود که از نرخ بهره بانکی بالاتر است؛ بنابراین سرمایه‌گذاری در این گواهی بسیار کم‌ریسک‌تر از بازارهای مالی مانند سکه و ارز است و در واقع این گواهی بازدهی بالاتری نسبت به سپرده‌‌گذاری در بانک دارد.

این اقتصاددان با یادآوری این موضوع که در پایان دوره مشارکت، سود قطعی نیز علاوه بر سود علی‌الحساب 30درصدی به خریداران این گواهی پرداخت می‌شود، گفت: علاوه بر دریافت سود با ریسک کمتر افراد می‌توانند از این گواهی به‌عنوان وثیقه نیز استفاده کنند.

وی اضافه کرد: با اجرای این طرح مردم می‌توانند در تأمین مالی پروژه‌ها مشارکت کنند و در هر زمان که نیازمند پول بودند این گواهی را قبل از سررسید در شعب بانک بازخرید کنند.

افقه با بیان اینکه بانک مرکزی با ابلاغ دستورالعمل انتشار گواهی سپرده خاص، گامی جدید برای کنترل پایه پولی و نرخ رشد نقدینگی برداشته است، تأکید کرد: طی یک سال گذشته و با روی کار آمدن رئیس‌کل بانک مرکزی اقدامات مختلفی برای کنترل نرخ رشد نقدینگی انجام شد و دولت با اجرای سیاست انقباضی این متغیر را تا حدودی کنترل کرد که خوشبختانه با ابلاغ دستورالعمل انتشار گواهی خاص نیز گامی جدید برای کنترل نقدینگی و پایه پولی برداشته شد.

این اقتصاددان در پایان با ابراز اینکه با استفاده از این روش انحراف منابع کاهش پیدا می‌کند، تأکید کرد: به‌عبارتی در برخی از مواقع تسهیلاتی که باید به بنگاه‌های تولیدی تعلق می‌گرفت صرف کارهای دیگر می‌شد؛ اما با این روش تأمین مالی تولید تقویت می‌شود و منابع به هدف اصلی اصابت خواهد کرد.

ثبت دیدگاه