کارشناس اقتصادی: نپذیرفتن FATF ما را ایزوله نمی‌کند

  • ۱ اسفند ۱۴۰۳
  • 127

پایگاه خبری تحلیلی بانک مردم: یک کارشناس اقتصادی گفت: عدم پذیرش FATF باعث نمی‌شود در یک محیط ایزوله قرار بگیریم و این خیال باطلی بیش نیست، زیرا اگر دشمن بخواهد، بالاخره از نقطه‌ای به اطلاعات تجاری و مراودات دسترسی پیدا خواهد کرد. ضمن اینکه عدم پذیرش آن باعث می‌شود به خودمان ضربه بزنیم.

به گزارش بانک مردم، مسعود توکلی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره دستاوردهای پیوستن به گروه اقدام مالی FATF برای کشور، گفت: اینکه در خصوص وضعیت اقتصادی کشور، در شرایط تحریمی قرار داریم بر هیچکس پوشیده نیست و این تحریم‌ها هزینه‌ها و عدم‌النفع‌های زیادی برای‌مان کشور به دنبال داشته است.

وی افزود: تلاش‌های زیادی هم در خصوص مدیریت آن و دور زدن تحریم‌ها صورت گرفته و با سازوکارهایی که در مدت تحریم ایجاد شده توانستیم با وجود این همه فشار، ممانعت در جابه‌جایی ارز و فروش کالا، آن را به صورت قابل قبولی مدیریت کنیم.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه در قراردادهای مختلف تجاری با تجار و بازرگانان و حتی کشورهایی که با ما ارتباطات دوستانه دارند و بعضا می توانیم سازوکاری برای دور زدن تحریم‌ها طراحی کنیم، به سدی به نام FATF برخورد می کنیم، گفـت: این در صورتی است که بانک مرکزی ما بیشتر برنامه‌های حوزه FATF  مبنی بر نظارت بر جابه‌جایی پول ها و جابه‌جایی پول بین مردم را رصد می‌کند و نظارت‌های سخت‌گیرانه‌ای دارد. در حقیقت می توان گفت که نظارت‌های حوزه مبارزه با پولشویی بانک مرکزی بسیار سخت‌گیرانه‌تر از بحث‌های FATF است و بخش کوچکی از بندهای  باقی مانده آن یعنی مراودات خارجی نیز توسط بانک مرکزی رصد می شود و تحت نظارت آن است.

وی با بیان اینکه پیوستن به FATF می تواند گشایش قابل توجهی در این شرایط برای کشور به همراه داشته باشد، گفت: این موضوع باعث می شود که مراودات ارزی ما را تسهیل شود. وقتی مراودات ارزی تسهیل شود، عرضه ارز بیشتر و در نتیجه ورودی ارز به کشور بیشتر می‌شود و عاملی است که سیاست‌گذار بتواند بازار را بهتر مدیریت کند.

توکلی با بیان اینکه چرا برخی موافق پیوستن به FATF نیستند؟ اظهار کرد: کسانی که موافق FATF نیستند نگرانی‌هایی دارند و معتقدند که این موضوع باعث می شود دست و بال ما در حوزه‌های سیاسی، نظامی و... بسته شود. در صورتی که تمام کشورها از جمله چین و روسیه نیز شرایط مشابه ما را دارند ولی راهی جز این نیست. از طرفی در اختیار نگذاشتن اطلاعات به معنای نداشتن اطلاعات توسط دشمن نیست. هر مراوده تجاری که رخ می دهد اطلاعات آن قابل پوشش نیست و بالاخره از نقطه‌ای درز می‌کند.

ثبت دیدگاه

ثبت