
پایگاه خبری تحلیلی بانک مردم: آسیا به دورهای از تغییرات جمعیتی قابل توجه وارد میشود و انتظار میرود این تغییرات، تاثیراتی بر سیستمهای مالی این منطقه داشته باشد.
به گزارش بانک مردم و به نقل از ایسنا، بانک یو بی اس (UBS) اعلام کرد: جمعیت در بیشتر مناطق آسیا در ۱۵ سال آینده، به اوج خود میرسد و پیشبینی میشود تعداد افراد ۶۵ سال به بالا، تا سال ۲۰۵۰، دو برابر شوند. تحلیلگران این بانک به مدیریت آکاش راوات در جدیدترین یادداشت خود نوشتند: این تغییرات به افزایش نسبت وابستگی منجر خواهد شد و تاثیر قابل توجهی بر اقتصادها و سیستمهای بانکی آسیا خواهد گذاشت.
اکنون این روند پیری در حال تغییر شکل رفتارهای پسانداز، وامدهی و سرمایهگذاری است و بانک یو بی اس، سه روند بزرگ در این مسیر را شناسایی میکند که شامل کاهش پسانداز مصرفکنندگان و به دنبال آن تغییر در تخصیص دارایی از سپردهها به سرمایهگذاریها و در نهایت، کاهش سرعت رشد وامهای مصرفی است.
این بانک هشدار داد که تاثیر تجمعی این تغییرات میتواند عمیق باشد و اگر رشد سپردهها مطابق با تجربه گذشته ژاپن کند شود، آسیا ممکن است تا سال ۲۰۳۵، با کسری تقریبا ۲۵ تریلیون دلاری در رشد سپردهها معادل حدود ۴۰ درصد از پایه سپرده فعلی مواجه شود. در بخش وامدهی، این تاثیر میتواند حتی با احتمال از دست دادن رشد وام با رقم تقریبا ۲۸ تریلیون دلار، معادل بیش از نیمی از پایه فعلی وام، بیشتر باشد.
تحلیلگران این بانک افزودند: با کاهش سرعت فعالیتهای سپردهگذاری و وامدهی و همچنین با کاهش چشمگیرتر وامدهی، انتظار میرود حاشیه سود خالص این بانکها وارد کاهشی بلندمدت شود. در واکنش به این امر، بسیاری از موسسات مالی به سمت خدمات مبتنی بر کارمزد، مانند مدیریت ثروت و بیمه، تغییر جهت میدهند. این امر به ویژه در سنگاپور که بانکها با موفقیت حق امتیاز ثروت خود را افزایش دادهاند، قابل مشاهده است.
در این گزارش آمده است: درک تفاوت سرعت این تغییرات جمعیتی در بازارها، تشخیص منحصر به فرد بودن هر بازار و ارزیابی چگونگی تجهیز بانکها و موسسات مالی در آن بازارهای خاص برای عبور از این چالشها ضروری است.
مشکلات جمعیتی بر همه بازارها بهطور یکسان تاثیر نخواهد گذاشت و بانک یو بی اس اشاره کرد که اندونزی، هند، فیلیپین و مالزی در موقعیت بهتری برای تحمل فشارها قرار دارند. در همین حال، بانکهای تایلند و کره جنوبی با چالشهای جدیتری روبرو هستند.
پایگاه خبری اینوستینگ گزارش کرد، در مواجهه با کاهش حاشیه سود، فشار جمعیتی و نیاز به سرمایهگذاری سنگین در فناوری، ادغام در بخش بانکی نیز احتمالا افزایش خواهد یافت. بانک یو بی اس انتظار دارد این روند از مسیری که در ژاپن دیده شد و تعداد بانکها طی دو دهه ۲۰ درصد کاهش یافت، پیروی کند.