چرا سرمایه‌گذاران دوباره به طلا هجوم بردند؟

  • ۷ آبان ۱۴۰۴
  • 57

پایگاه خبری تحلیلی بانک مردم: قیمت طلا از ابتدای سال ۵۲درصد افزایش یافته و در مسیر بیشترین رشد سالیانه از ۱۹۷۹ است؛ نقره، پلاتین و پالادیوم هم رکورد زدند.

به گزارش بانک مردم و به نقل از بنکر، قیمت طلا از ابتدای سال جاری میلادی ۵۲ درصد افزایش یافته و در آستانه ثبت بیشترین رشد سالیانه از سال ۱۹۷۹ قرار دارد. طلا در ماه مارس از مرز ۳۰۰۰ دلار و در اکتبر از ۴۰۰۰ دلار فراتر رفت و در ۲۰ اکتبر با جهشی بی‌سابقه به ۴۳۸۱ دلار در هر اونس رسید.

این افزایش ناشی از تنش‌های سیاسی، بی‌ثباتی در مورد تعرفه‌های آمریکا و ترس سرمایه‌گذاران از عقب ماندن از رشد قیمت‌ها است. تحلیلگران رویترز پیش‌بینی می‌کنند متوسط قیمت طلا در سال آینده میلادی ۴۲۷۵ دلار در هر اونس باشد.

وضعیت نقره؛ بیشترین افزایش از ۲۰۱۰

طبق نظرسنجی نمایندگان حاضر در کنفرانس انجمن بازار طلای لندن، قیمت نقره طی یک سال آینده به ۵۹ دلار در هر اونس خواهد رسید. در روز سه‌شنبه، نقره ۴۶ دلار در هر اونس معامله شد.

نقره از ابتدای سال جاری ۶۲ درصد افزایش قیمت داشته که بیشترین رشد از سال ۲۰۱۰ محسوب می‌شود. این جهش به دلیل افزایش تقاضا برای سرمایه‌گذاری، کاهش عرضه در بازار لندن و رشد خرید هند رخ داده است.

پلاتین و پالادیوم؛ کمبود عرضه و تعرفه‌ها عامل صعود

پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد قیمت پلاتین از ۱۵۴۴ دلار به ۱۸۱۶ دلار و پالادیوم تا ۱۷۰۹ دلار در هر اونس افزایش یابد.

از ابتدای سال جاری، پلاتین و پالادیوم به‌ترتیب ۷۶ و ۵۴ درصد افزایش قیمت داشته‌اند. عمده دلایل این رشد شامل کمبود عرضه معادن و نگرانی‌ها در مورد تعرفه‌های آمریکا است که فشار بر بازار این فلزات گران‌بها را افزایش داده است.

چشم‌انداز بازار فلزات گران‌بها

تحلیلگران معتقدند که تنش‌های اقتصادی و ژئوپولیتیکی همچنان تقاضا برای طلا، نقره، پلاتین و پالادیوم به عنوان دارایی‌های امن حفظ می‌کند. سرمایه‌گذاران با توجه به روند افزایشی و کمبود عرضه، انتظار دارند قیمت‌ها در سال آینده نیز در مسیر صعودی باقی بماند.

ثبت دیدگاه

ثبت