دلار در مرکز مبادله هزار تا 2هزار تومان گران شد

  • ۳۰ آذر ۱۴۰۴
  • 60

پایگاه خبری تحلیلی بانک مردم: با افزایش قیمت‌ها در هر دو تالار مرکز مبادله ارز و طلا، دلار در بازار ارز تجاری امروز بین هزار تا دو هزار تومان گران شد و نرخ اسکناس و حواله هم‌زمان مسیر صعودی را طی کرد.

به گزارش بانک مردم و به نقل از تسنیم، معاملات امروز یک‌شنبه 30 آذرماه در بازار ارز تجاری با افزایش قیمت‌ها در هر دو تالار مرکز مبادله ارز و طلا همراه شد؛ روندی که نشان می‌دهد هم‌زمان با تحرک سمت تقاضا، قیمت‌ها در بازار حواله‌ای و اسکناس مسیر صعودی هم‌راستا را تجربه کرده‌اند.

بر اساس نرخ‌های رسمی اعلامی مرکز مبادله، قیمت فروش دلار در تالار دوم بازار ارز تجاری ـ که به‌عنوان مرجع نرخ اسکناس و ارزهای خدماتی شناخته می‌شود ـ امروز با رشد 1521 تومانی نسبت به روز کاری قبل، به 111 هزار و 243 تومان رسید. در همین حال، نرخ خرید دلار نیز 110 هزار و 241 تومان ثبت شد که حاکی از تداوم تعادل نسبی میان قیمت‌های خرید و فروش در بازار نقدی ارز است.

در تالار دوم، سایر ارزهای پرتقاضا نیز همگام با دلار در مسیر افزایش حرکت کردند؛ به‌طوری‌که نرخ فروش یورو به 130 هزار و 296 تومان و نرخ خرید آن به 129 هزار و 124 تومان رسید. درهم امارات نیز امروز در این تالار افزایش قیمت را تجربه کرد و با نرخ فروش 30 هزار و 290 تومان و نرخ خرید 30 هزار و 18 تومان روی تابلوی مرکز مبادله قرار گرفت.

تالار دوم در ساختار جدید مرکز مبادله نقش مرجع اعلام نرخ اسکناس ارز و ارزهای خدماتی را ایفا می‌کند و تحولات قیمتی آن، تصویری نسبتاً شفاف از وضعیت عرضه و تقاضا در بازار نقدی ارائه می‌دهد. روند معاملات امروز نشان می‌دهد فشار تقاضای تازه‌ای در این بازار شکل گرفته که خود را به‌صورت افزایش تدریجی قیمت‌ها نشان داده است.

در مقابل، تالار اول مرکز مبادله که محل انجام معاملات حواله‌ای بازار ارز تجاری است نیز از این روند صعودی عقب نماند. نرخ فروش حواله دلار امروز با افزایش 1905 تومانی نسبت به روز کاری گذشته، به 78 هزار و 160 تومان رسید و نرخ خرید آن نیز با رشد محسوس در سطح 77 هزار و 457 تومان تثبیت شد.

حواله درهم امارات در تالار اول نیز امروز افزایشی بود و در بخش فروش با نرخ 21 هزار و 282 تومان و در بخش خرید با قیمت 21 هزار و 91 تومان معامله شد. حواله یورو هم در بازار حواله‌ای ارز تجاری روند صعودی را دنبال کرد و نرخ فروش آن به 91 هزار و 548 تومان و نرخ خرید به 90 هزار و 724 تومان افزایش یافت.

 بازار ارز تجاری زیر فشار تقاضا، اما بدون نشانه تنش

بررسی رفتار قیمت‌ها در معاملات امروز بازار ارز تجاری نشان می‌دهد هرچند روند صعودی در هر دو تالار مشهود است، اما این افزایش‌ها نشانه‌ای از بی‌نظمی یا هیجان شدید در بازار نیست. فاصله محدود میان نرخ‌های خرید و فروش، به‌ویژه در بازار اسکناس، بیانگر آن است که جریان عرضه همچنان فعال است و بازار با کمبود فوری ارز مواجه نیست.

با این حال، هم‌زمانی رشد قیمت در تالار اسکناس و تالار حواله، از شکل‌گیری فشار تقاضای جدید حکایت دارد؛ فشاری که می‌تواند ریشه در افزایش نیازهای تجاری پایان سال، انتظارات تورمی و یا جابه‌جایی تقاضا میان بازارهای رسمی و غیررسمی داشته باشد. حرکت هم‌جهت بازار حواله‌ای با بازار نقدی ارز، نشان می‌دهد سیگنال‌های قیمتی به‌طور کامل در بازار هضم شده و کنشگران تجاری بر اساس نرخ‌های جدید اقدام به خرید کرده‌اند.

در مجموع، آنچه امروز در مرکز مبادله ارز و طلا دیده شد، بیشتر تصویر یک بازار «در حال تعدیل» است تا بازاری ملتهب؛ بازاری که اگرچه تحت فشار تقاضا قرار دارد، اما فعلاً با سازوکارهای عرضه و کشف قیمت، مسیر خود را بدون شوک‌های ناگهانی ادامه می‌دهد.

ثبت دیدگاه

ثبت