• پنج شنبه 31 اردیبهشت 1405
بانک سپه ایران

تلاش بانک مسکن برای خانه‌دار شدن جوانان

  • ۲۲ خرداد ۱۳۹۶
  • 5713

بانک مسکن، همان‌طور که از نامش پیداست، تلاش می‌کند تا شرایط لازم برای خانه‌دار شدن مردم را فراهم آورد

 همان‌طور که از نامش پیداست، تلاش می‌کند تا شرایط لازم برای خانه‌دار شدن مردم را فراهم آورد. این بانک در سال‌های اخیر، سرمایه‌گذاری‌های ویژه‌ای برای خانه‌دار شدن جوانان انجام داده است. انواع تسهیلات پرداختی و در نظر گرفته‌شده برای جوانان نیز نشان از آن دارد که بانک مسکن، اهمیت ویژه‌ای برای این موضوع قائل شده است. از سوی دیگر، دولت تدبیر و امید نیز به بانک مسکن مأموریت داده تا تسهیلات متنوعی برای خانه‌دار شدن متقاضیان مسکن در سطح کشور پرداخت کند و علاوه بر تأمین مسکن موردنیاز افراد فاقد مسکن از این طریق به رونق ساخت‌وساز و ایجاد اشتغال نیز کمک شود. بانک مسکن به‌عنوان یکی از بانک‌های دولتی کشور و تنها بانک تخصصی حوزه مسکن مأموریت خود را با آغاز پرداخت تسهیلات منطبق باسیاست‌های پولی و بانکی دولت تدبیر و امید آغاز کرده و بسته‌های تسهیلاتی را برای خانه‌دار شدن افراد نیازمند به مسکن ارائه کرده است.

تسهیلات زوجین از محل صندوق پس‌انداز مسکن یکم

حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم زوجین به‌منظور اعطای تسهیلات خرید و ساخت واحد مسکونی برای متأهلین، افتتاح می‌شود. سقف تسهیلات این تسهیلات در شهر تهران معادل یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال (هر یک از زوجین ۸۰۰ میلیون ریال)، در شهرهای بزرگ بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت معادل یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال (هر یک از زوجین ۶۰۰ میلیون ریال) و در سایر مناطق شهری معادل ۸۰۰ میلیون ریال (هر یک از زوجین ۴۰۰ میلیون ریال) پیش‌بینی‌شده است. نرخ سود تسهیلات نیز ۵/۹ درصد و حداقل مدت انتظار اولیه ۱۲ ماه در نظر گرفته‌شده است. دریافت‌کنندگان، طی ۱۲ سال این تسهیلات را به بانک بازمی‌گردانند. روش بازپرداخت هم روش ساده و پلکانی سالانه و دوره‌ای است و خانه اولی بودن زوجین (زن و شوهر) الزامی به شمار می‌رود. بر اساس تعاریف بانک مسکن، متقاضی حتماً باید دارای حداقل ۱۸ سال سن با درآمد مستقل باشد؛ از تسهیلات بانک مسکن و سایر بانک‌ها جهت خرید، احداث واحد مسکونی، انتقال سهم الشرکه یا تعمیر واحد مسکونی و از امکانات دولتی برای تهیه مسکن استفاده نکرده باشد. دارندگان حساب‌های صندوق پس‎‎انداز مسکن یکم زوجین قادر خواهند بود پس از گذشت حداقل ۱۲ ماه (۲ دوره ۶ ماهه) از تاریخ افتتاح حساب خود با رعایت متوسط موجودی‌های لازم، از سقف تسهیلات با سپرده برخوردار شوند. نکته جالب‌توجه در این زمینه آن است که درصورتی‌که یکی از زوجین دارای امتیاز صندوق پس‌انداز مسکن یکم باشد و دیگری نباشد، می‌تواند به‌اتفاق همسر خود به‌صورت مشترک از امتیاز اوراق ممتاز جهت تهیه یک واحد مسکونی استفاده کند. درواقع، زوجی که استفاده‌کننده از تسهیلات یکم است، از سقف‌های ۸۰۰، ۶۰۰، ۴۰۰ میلیون ریال (بر اساس نوع شهر) استفاده کرده و زوج دیگر که از اوراق ممتاز استفاده می‌کند، از سقف تسهیلات ۵۰۰، ۴۰۰ و ۳۰۰ میلیون ریال و درمجموع به ترتیب یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال در شهر تهران، یک میلیارد ریال در مراکز استان‌ها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر و ۷۰۰ میلیون ریال در سایر مناطق شهری بر روی یک پلاک امکان‌پذیر است.

تسهیلات زوجین از محل اوراق ممتاز استفاده از تسهیلات مسکن زوجین

سقف این نوع تسهیلات در شهر تهران معادل یک میلیارد ریال (هریک از زوجین ۵۰۰ میلیون ریال)، در شهرهای بزرگ بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت معادل ۸۰۰ میلیون ریال (هریک از زوجین ۴۰۰ میلیون ریال) و سایر مناطق شهری معادل ۶۰۰ میلیون ریال (هر یک از زوجین ۳۰۰ میلیون ریال) در نظر گرفته‌شده است. نرخ سود تسهیلات ۵/۱۷ درصد است و انتظاری برای دریافت آن پیش‌بینی‌نشده است. درواقع، متقاضیان می‌توانند در سریع‌ترین زمان ممکن نسبت به دریافت تسهیلات اقدام کنند. مدت بازپرداخت این تسهیلات حداکثر ۱۲ سال و به‌صورت روش ساده و پلکانی سالانه و دوره‌ای پیش‌بینی‌شده است. خانه اولی بودن تسهیلات گیرندگان الزامی نیست و اعطای تسهیلات فوق به زوجین صرفاً یک‌بار امکان‌پذیر خواهد بود. تجمیع امتیاز تسهیلاتی اوراق ممتاز هر یک از زوجین، با امتیاز سایر حساب‌های تعهدی مسکن ایشان (ازجمله حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم، صندوق پس‌انداز مسکن، صندوق پس‌انداز ساخت مسکن (صرفاً جهت ساخت) و حساب پس‌انداز مسکن جوانان)، به‌صورت مجزا و طبق مقررات عمومی هر حساب بلامانع است. در این روش، ملک مورد معرفی متقاضی باید شرایط و مشخصات لازم ازجمله رعایت آیین‌نامه ۲۸۰۰ و تائید استحکام بنا را مطابق سایر تسهیلات داشته باشد و از تاریخ صدور پروانه ساختمانی (جواز ساخت) بیش از ۲۰ سال سپری نشده باشد. در این طرح پرداخت تسهیلات در خارج از محدوده خدمات شهری امکان‌پذیر نخواهد بود.

تسهیلات ویژه زوجین از محل حساب پس‌انداز مسکن جوانان

اعطای تسهیلات با سپرده از محل حساب‌های پس‌انداز مسکن جوانان به زوجین (زوجین ِمشمول تسهیلات مسکن جوانان) بر روی یک پلاک امکان‌پذیر شده است. بر این اساس زوجین دارنده حساب‌ پس‌انداز مسکن جوانان که طبق مقررات این حساب هر دو (زوج و زوجه) مشمول دریافت تسهیلات باشند، می‌توانند از سقف امتیاز تسهیلاتی متعلق به‌حساب خود (با توجه به سال افتتاح حساب و منطقه جغرافیایی) بهره‌مند شده و نسبت به تهیه واحد مسکونی مشترک با قدمت حداکثر ۲۰ سال اقدام کنند. در خصوص املاک بیش از ۲۰ سال قدمت نیز، سقف تسهیلات در حالت زوجین (مجموع تسهیلات زوج و زوجه) همانند تسهیلات انفرادی از محل حساب‌های پس‌انداز مسکن جوانان ۳۵۰ میلیون ریال تعیین می‌شود. همچنین در اعطای تسهیلات مسکن جوانان زوجین، علاوه بر اینکه هر یک از زوجین باید به‌صورت مجزا مشمول تسهیلات حساب پس‌انداز مسکن جوانان باشند، رعایت سایر ضوابط تعیین‌شده در تسهیلات زوجین ازجمله خرید شش‌دانگ واحد مسکونی، تکافوی ۸۰ درصد ارزش ملک سهم هر یک از زوجین برای تسهیلات اعطایی به هر یک از ایشان و... به قوت و اعتبار خود باقی است. البته محدودیت پرداخت صرفاً یک فقره تسهیلات زوجین به هر زوج در این تسهیلات نیز به قوت و اعتبار خود باقی بوده و اعطای تسهیلات مسکن جوانان زوجین (همانند تسهیلات اوراق گواهی حق تقدم زوجین و صندوق مسکن یکم زوجین) به زوجینی که قبلاً از هر یک از انواع تسهیلات مسکن زوجین استفاده کرده باشند، امکان‌پذیر نخواهد بود. همچنین چنانچه متقاضیان واجد شرایط استفاده از تسهیلات مسکن جوانان زوجین (فاقد سابقه اخذ تسهیلات زوجین) قصد ابتیاع پلاکی را داشته باشند که بر روی آن واحد، بدهی تسهیلاتی فروش ‌اقساطی خرید یا واگذاری سهم‌‌‌الشرکه مسکن (به‌غیراز تسهیلات یارانه‌‌‌ای) وجود داشته باشد و یا تقاضای دریافت تسهیلات همزمان با تعویض وثیقه و انتقال مانده بدهی تسهیلات قبلی (به‌غیراز تسهیلات یارانه‌ای) از سوی زوجین ارائه شود، پرداخت تسهیلات همزمان با انتقال مانده بدهی تسهیلات و یا تعویض وثیقه به شرح فوق، مجموعاً تا سقف تسهیلاتی قابل پرداخت از محل حساب پس‌‌انداز مسکن جوانان (با توجه به سال افتتاح حساب و منطقه جغرافیایی محل وقوع ملک) ضمن رعایت سایر شرایط و ضوابط مقرر امکان‌‌‌پذیر است.

منبع: اصفهان امروز

ثبت دیدگاه

ثبت