کانال ارتباطی برای بهبود سفر مشتریان در دستور کار اگزیم بانک

  • ۶ آذر ۱۴۰۳
  • 78

معاون فناوری اطلاعات و برنامه ریزی بانک توسعه صادرات ایران گفت: مدیریت ارشد بانک طی یکسال اخیر تاکید ویژه ای بر تحول دیجیتال داشته و بر این اساس، طراحی و ایجاد کانال های ارتباطی برای بهبود سفر مشتریان صادرات محور بانک در قالب پلتفرم های خاص در دستور کاراگزیم بانک است

به گزارش بانک مردم از روابط عمومی بانک توسعه صادرات ایران، هادی حیدری در پنل تخصصی یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظام های پرداخت، اظهار داشت: در تلاشیم تا پس از رفع چالش‌های تامین زیرساخت و تجهیزات دو خدمت« همراه بانک» و «پیشخوان مجازی بانک توسعه صادرات ایران» را به ثمر برسانیم.

وی افزود: با راه اندازی دو پلتفرم یاد شده، زیرساخت های ایجاد کانال ارتباطی جدید مشتریان، تقویت خواهد شد.

“بانکداری باز”، پلتفرم دیگری است که به گفته معاون فناوری اطلاعات و برنامه ریزی بانک توسعه صادرات ایران، در مرحله عملیاتی قرار دارد؛ حیدری در اینباره توضیح داد: این زیرساخت با کمک معاونت های ذیربط و همکاران شعب در حال عملیاتی سازی برای برخی از مشتریان نمونه است و به صورت ویژه بر تسهیل خدمت رسانی به مشتریان حقوقی و اصناف متمرکز خواهد بود‌.

وی در ادامه به موضوع بهبود زیر ساختارهای بانک توسعه صادرات ایران اشاره کرد و یادآور شد: ما در این بانک، طرح های مهم راهبردی را در حوزه های مدیریت خدمات فناوری اطلاعات، مدیریت تداوم کسب و کار، مدیریت فرایندها دنبال می کنیم و امیدواریم با عملیاتی شدن طرح های یاد شده، بهبود زیرساخت های نوین، تسریع فرایندها، چابک سازی و ارائه خدمات بهتر و به روزتر به مشتریان را شاهد باشیم.

حیدری با اشاره به اینکه بیش از نیم قرن از آغاز استفاده از فناوری در حوزه بانکی می گذرد، گفت: با توجه به اینکه ذائقه مشتریان بانک ها از سال ۲۰۰۰ به بعد تغییر کرده و بر بانکداری هوشمند متمرکز شد؛ در حال حاضر نسل z بیش از ۷۵ درصد از نیاز خود در حوزه خدمات بانکی را از طریق پلتفرم های دیجیتال دریافت می کنند، در حالیکه نسل X حدود ۴۹ درصد از سامانه های دیجیتال استفاده می کرد؛ این تفاوت ۲۵ درصدی، پیشران اصلی تحول دیجیتال و استفاده از ابزارهای بانکداری هوشمند به شمار می رود.

وی افزود: یک بانک یا شرکت برای تدوین استراتژی تحول فناورانه خود در دوره های میان مدت و کوتاه، باید به سه رکن «افراد»، «فرایندها» و «تکنولوژی PPT توجه کند. نگاه تحول گرایانه به هر کدام از این ابعاد، نیازمند شناخت وضع کنونی بانک هاست که در هر بانک متناسب با خطوط کسب و کار آن، متفاوت است و لازم است این خطوط به درستی شناسایی شوند.

وی تصریح کرد: خطوط کسب و کار بانک توسعه صادرات بر فرایندهای ارزی از جمله ارائه خدمات ارزی، اعتباراسناد داخلی و ضمانت نامه های ارزی و … متمرکز است؛ بنابراین باید ابزارها و پلتفرم های خاص را متناسب با آنها طراحی شود.
حیدری با بیان اینکه تمرکز بر «توسعه مهارت های نرم نیروی انسانی» از دیگر راهبردهای مهم در روند تحول فناورانه است؛ گفت: بانک مثل یک شرکت تولیدی و صنعتی نیست و محصول مشخص آن «ارائه یک خدمت بانکی» و تبدیل آن به عنوان «نقطه تماس بانک و مشتری» است که به آن “محصول فناورانه” می گویند.

معاون فناوری اطلاعات و برنامه ریزی بانک توسعه صادرات ایران، چالش های مسیر تحول فناورانه را بر شمرد و گفت: برنامه زمان بندی که بانک برای توسعه فناوری دارد ممکن است دچار اختلال شود و یا ملاحظات در بخش تامین تجهیزات و همچنین امنیت سایبری می تواند در عملکرد زیرساخت های فناورانه چالش ایجاد کند.
وی با بیان اینکه ضروری است در استراتژی تحول فناورانه، علاوه بر ارکان اصلی، نقاط ضعف استراتژی‌های موجود از منظر قانون شناسایی شوند،گفت: نباید چالش های ذکر شده، به عنوان نقطه شکست محسوب شود؛ به عبارت دیگر تصمیم سازی در حد کارشناسی باید به گونه ای انجام بپذیرد که تناقض بین چالش های عمومی و روزمره و موانع مسیر دستیابی به اهداف و استراتژی های بلند مدت نشوند.

ثبت دیدگاه

ثبت