ندیمی:مشکلات "ثامنالحجج" از سپردهگذار خرد تا کارمند موسسه باید با هم حل شود
- ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
- 4453
پایگاه خبری تحلیلی بانک مردم: عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مشکلات موسسه "ثامنالحجج" یک پرونده کامل است و از سپردهگذاران سپردههای خرد گرفته تا کارمندان این موسسه باید مشکلشان رفع شود.
ایرج ندیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با پایگاه خبری بانک مردم در خصوص روند پیگیری پرونده موسسه اعتباری ثامن الحجج(ع) و بازپرداخت سپردهها، اظهار داشت: تلاشمان بر این است تا هر چه سریعتر موضوع را حل و فصل نماییم و مشکل مردم برطرف شود.
وی با بیان اینکه بسیاری از مردم به طمع سود بیشتر در این ماجرا گرفتار شدند، تصریح کرد: بانک مرکزی مدت ها پیش اعلام کرده بود که در قبال مؤسسات اعتباری که مجوز ندارند؛ مسؤولیتی ندارد بر همین اساس عملکرد بانک مرکزی در بازپس گیری حقوق مردم ضعیف و کند بود، اما قوه قضاییه به عنوان یک نهاد تظلم خواه پیگیر این موضوع خواهد بود و با هرگونه عدم همکاری مدیران ثامن الحجج برخورد خواهد کرد.
وی در خصوص عملکرد دولت در زمینه مقابله با مؤسسات مالی غیرمجاز گفت: قوانین جدیدی که مربوط به افزایش نظارت بانک مرکزی بر فعالیت موسسات اعتباری تدوین شد کار خوبی بود اما مشکلاتی که الان با موسسات اعتباری داریم مربوط به چند دهه می باشد و به یکی دو سال اخیر باز نمی گردد.
ندیمی افزود: دولت پذیرفت که از این پس فعالیت های موسسات مالی از زمان اخذ مجوز قانونی، مورد بازرسی و نظارت قرار بگیرد و از همین جهت عملکرد دولت در این بخش قابل قبول می باشد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص وضعیت کارمندان موسسه ثامن الحجج اظهار داشت: طبیعتا کارمندان این موسسه نیز حق و حقوقی دارند و قطعا همانند مردم به مطالبات خود دست پیدا می کنند، از همین رو کارمندان و کارکنان این موسسه نباید نگران ضایع شدن حقشان باشند.
سخنی با نمایندگان مجلسبا وجود اینکه آقای ندیمی طمع را دلیل اصلی سپردهگذاری مردم در "ثامنالحجج" عنوان میکند باید بگوییم که این سخن غیرعلمی و غیرمنطقی است. خیلی طبیعی است که همه به دنبال شرایط بهتر و سود بیشتر هستند. مشکل پیش آمده به علت "طمع" مردم نبود بلکه به علت اقتصاد بیمار و نبود اعتماد عمومی به مساله اقتصاد بود.در دولت سابق وضعیت اقتصادی به گونهای پیش آمده بود که ریسک سرمایهگذاری افزایش یافته بود و به علت کاهش شدید ارزش پول ملی بسیاری از مردم دنبال سرمایهگذاری کمریسک و سود بالا بودند. از طرفی همه نشانهها، "ثامنالحجج" را تایید میکرد. از تقدیرهای بانک مرکزی سابق تا صدا و سیمایی که پربییندهترین برنامه مناسبتیاش این موسسه را تبلیغ میکرد، "ثامنالحجج" را تایید میکردند. تبلیغات این موسسه هنوز بر سر بیلبوردها خود نمایی میکند و اخبار ورزشی همواره نام تیمهای مختلف ثامنالحجج را فریاد میزند.
در چنین حالتی آیا رواست که بگوییم مردم به طمع سود بیشتر در "ثامنالحجج" حساب باز کردند؟همچنین گفته میشود که بانک مرکزی هشدار داده بود در موسساتی که نام آنها در سایت بانک مرکزی نیست نباید سپردهگذاری کرد. این اظهارنظر نیز متناقض است با وضعیت کنونی. هماکنون چند میلیون سپردهگذار در ۳ موسسه اعتباریای که نام آنها در سایت بانک مرکزی نیامده سرمایهگذاری کردهاند. چرا آنها این مشکلی که برای سپردهگذاران ثامنالحجج پیش آمده را ندارند؟
جالب اینکه نمایندگان مجلس بانک مرکزی را هم مقصر میدانند اما هیچ پیشنهادی برای رفع این وضعیت ارائه نمیدهند. احساس میشود بانک مرکزی هم در بین دوراهی گیر کرده و از یک طرف باید شعار ساماندهی موسسات اعتباری را عملیاتی کند و از یک طرف ساماندهی مترادف با ایجاد مشکل برای مردم میشود. به نظر میرسد همگان باید فکری اساسی کنند و طرحی نو دراندازند تا همه از این وضعیت موجود خارج شویم.